Saturday, October 8, 2016

MICHELLE PFEIFFER

 Ime: Michelle Marie Pfeiffer
Datum rođenja: 29 april 1958
Mjesto rođenja: Santa Ana, California, USA
Visina: 5′ 7½” (1.71 m) 
Michelle Marie Pfeiffer je rođena u Santa Ani u američkoj državi Kalifornija. Pohađala je Fountain Valey High School and Mater Dei te maturirala 1976. godine. Upisala se na Golden West Comminity College, no ubrzo je odustala kako bi se posvetila glumačkoj karijeri, u čemu joj je pomogla prijava na natjecanje ljepote za Miss Orange County gdje je pobijedila 1978. godine. Iako u danjem natjecanju nije imala sreće, zapazio ju je agent te je snimila nekoliko televizijskih reklama.
Pfeiffer je prve uloge igrala u tv-serijama početkom osmdesetih, da bi prvu ulogu na filmu dobila u “Vitezovi Hollywooda“, pored Fren Drescher.Godine 1994, snimila je horor “Vuk” s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi, zatim dramu “Opasne misli“, gdje je bila u ulozi profesorice književnosti i razrednog starješine jednog problematičnog razreda. U to vrijeme igrala je i u dvije komercijalno vrlo uspješne romanse: u “Nešto posve osobno” s Robertom Redfordom i u “Jednog lijepog dana” pored Georgea Clooneya. U filmu “Dublji dio oceana” bila je u ulozi žene čiji sin nestaje u gužvi, u hotelskom lobiju, a u filmskoj adaptaciji “Sna ljetne noći” u ulozi Titanija. Početkom milenija, igrala je u psihološkom hororu “Ispod površine“, koji je zaradio više od 290 milijuna dolara. Iz tog razdoblja potječu i dva animirana filma, za koje je posudila glas. To su “Princ Egipta“, o Mojsiju i izbavljenju Židova iz Egipta, i “Sinbad 2003″. Prije nego što je prestala sa snimanjem na neko vrijeme, glumila je u dramama “Ja sam Sam” i “Bijeli oleandar“. Za ovu posljednju, rekli su da je “najkompleksnija u njenoj karijeri” i da je Michelle istovremeno “Olimpska zavodnica, neodoljiva i dijabolična.” Osim toga, Pfeiffer je prvi put nominirana za nagradu Udruženja glumaca za najbolju sporednu glumicu Pfeiffer se udala za glumca Petera Hortona iz Los Angelesa kada je imala dvadeset dvije godine. Na njihovom medenom mjesecu saznala je da je dobila glavnu ulogu u filmu “Briljantin 2“. Odlučili su da se rastanu 1988, a razveli su se dvije godine kasnije. Horton je kasnije rekao da je za razlaz kriva njihova prevelika posvećenost karijeri. Godine 1993, Micheline prijateljice su joj zakazale sudar sa scenaristom i producentom Davidom Kelijem, ali pošto je taj sastanak sticajem okolnosti postao skupni događaj, njih dvoje jedva i da su progovorili jedno s drugim. Sljedeće nedjelje Keli je izveo u kino, gdje se prikazivao Coppolin film “Drakula“, i tada su počeli da se zabavljaju. Vjenčali su se 13. studenog iste godine.
Pfeiffer i Kelly imaju dvoje djece – Klaudiju i Johna. Prije nego što je upoznala Davida, Michelle je pokrenula proces za usvajanje djeteta. Tako je Klaudija Rouz, koja je dijete jedne siromašne njujorške medicinske sestre, zvanično postala Michelina kćerka u ožujku 1993. godine. U kolovozu 1994, Pfeiffer je rodila Johna Henryja. Slikovni rezultat za MISEL FAJFER

No comments:

Post a Comment