Monday, October 3, 2016

JANUARY JONES

 Ime: January Kristen Jones
Datum rođenja: 5 JANUAR 1978
Mjesto rođenja: Sioux Falls, South Dakota, USA
Visina: 5′ 6″ (1.68 m) 
January Jones je američka glumica i model koja se proslavila ulogom u seriji Momci s Madisona  u seriji glumi kućanicu Betty Draper koja je postala velika miljenica muškog dijela publike. Rođena je 5 januara 1978 godine i odrasla je u Južnoj Dakoti. Unatoč “visini” od metar i šezdeset osam, uspješno se bavila manekenstvom sve dok nije posjetila grob Jima Morrisona u Parizu i priznala sebi da je nesretna. Napustila je njujoršku agenciju za koju je tada radila i odlučila da se bavi glumom.
Nakon nekoliko godina, mnogo odbijanja i malo uloga, krenulo joj je – 2003 dobila je sporednu ulogu u filmu “Američka pita: Vjenčanje“, dotad je ostvarila manje uloge u filmovima poput “Bijes pod kontrolom” i “Full Frontal”. Usljedile su uloge Jeannie u filmu “Zapravo ljubav“,  uloga Eve u filmu “Prljavi ples 2“, ali i epizode u serijama “Dr. Huff” i kriminalistickoj “Zakon i red“. Film “Mi smo Marshall” iz 2006 joj je omogućio da se nađe rame uz rame sa zvijezdama poput Matthewa McConaugheya i Matthew Foxa. Zahvaljujući ulozi Betty Draper iz serije “Momci s Madisona“, savršene ali nesretne majke i kućanice iz šezdesetih, dobila je dvije nominacije za Zlatni Globus i jednu za Emi.Magazin Maxim je još 2002. potvrdio njezin snažni seksipil, proglasivši je 82. ‘najvrućom’ ženom svijeta.
Prekrasna glumica nedavno je rodila svoje prvo dijete, sina Xander Dane Jones, no identitet oca djeteta drži u dubokoj tajnosti. Slikovni rezultat 

No comments:

Post a Comment