Thursday, October 20, 2016

KATE WINSLET

 Ime: Kate Elizabeth Winslet
Datum rođenja: 5 SEPTEMBAR 1975
Mjesto rođenja: Reading, Berkshire, England, UK
Visina: 5′ 6½” (1.69 m) 
Kate Elizabeth Winslet potječe iz glumačke obitelji, roditelji su joj Roger Winslet i Sally Bridges. Počela je pohađati satove glume s jedanaest godina u Redroofs Theatre School. Uskoro je počela glumiti u raznim reklamnim spotovima, a ozbiljniju karijeru je započela u dječjoj znanstvenoj seriji ‘Dark Season’ 1991. godine, za čime su uslijedile uloge u TV filmu ‘Anglo.Saxon Attitudes’ 1992. i ‘Casuality’ 1993.
Prvotni uspjeh je vezan za televiziju, gdje je nastupala u reklamama i sličnim poslovima. Njezin debitantski film, Rajska stvorenja, redatelja Petera Jacksona iz 1994., donio joj je priznanja kritike i publike i otvorio joj vrata u filmski svijet. U tom filmu glumila je živahnu i maštovitu tinejdžerku, koja pomogne prijateljici ubiti majku, jer joj ona brani da njih dvije budu zajedno.Njeni glumački partneri su mnogobrojni, a među najpoznatijima su Geoffrey Rush, Emma Thompson, Judi Dench, Leonardo DiCaprio, Jim Carrey, i Johnny Depp. Posudila je glas u nekoliko crtića, koji su imali veliki uspjeh. Nakon pet nominacija, ‘Engleska ruža’ Oscara je dobila za ulogu čuvarice koncentracijskog logora koja ljubuje s 21 godinu mlađim školarcem… u filmu Žena kojoj sam čitao.
Kate se udavala dva puta. Prvi joj je muž bio redatelj Jim Threapleton, s kojim ima kćer Miu Honey, a drugi također redatelj, Sam Mendes, s kojim ima sina Joea Alfiea.Rezultat slika za kate winslet

No comments:

Post a Comment