Monday, November 7, 2016

PENELOPE CRUZ

 Ime: Penélope Cruz Sánchez
Datum rođenja: 28 april 1974
Mjesto rođenja: Alcobendas, Madrid, Spain
Visina: 5′ 6″ (1.68 m)
Rođena je 1974. u radničkoj četvrti Madrida, otac Eduardo bio je sitni trgovac, a majka Encarna frizerka pa je mala Penelope upijala umjetnost preko televizije. Oponašala je reklame s TVa, a glavna strast bio joj je ples. Devet godina vježbala je njegove klasične i moderne varijante. Napustila je srednju školu kad je pobijedila na audiciji i honorarno radila kao manakenka. Za vrijeme snimanja video spota za popularnu grupu Mecano upoznala je pjevača Nachoa Cana i hodala s njim do 1996. 
Slavu u domovini stekla je vodeći dječji program na kanalu Tele 5, a zbog silnih obaveza morala je na odmor zbog iscpljenosti. Poput svake moderne španjolske glumice, kad je bila mala sanjarila je da će glumiti kod Almodovara. Sa četrnaest je vidjela njegov film ‘Veži me!’ i odlučila da će postati glumica te je bila u razmatranju za ulogu u erotskoj drami Bigasa Lune ‘Las Edades de Lulú’, ali je zbog mladosti suradnja odgođena.U julu prošle godine na tajnoj ceremoniji na Karibima udala se za kolegu Javiera Bardema. Upoznali su se davno, 1992., na snimanju filma Bigasa Lune “Šunka, šunka” u kojem su glumili strastvene ljubavnike, no ljubav je planula 16 godina poslije, na snimanju filma Woodyja Allena “Vicky Cristina Barcelona”. Par o svojoj vezi nikad nije govorio medijima, jedina informacija koju su otkrili o djetetu jest da će biti rođeno u SAD-u zbog dvojnog državljanstva.
Naime,36-godišnja Penelope u klinici Cedars Sinai donijela je na svijet njihovo prvo dijete, isti dan kad je Javier Bardem nominiran za nagradu Oscar za ulogu u meksičkom filmu “Biutiful”. Tajanstveni supružnici nisu htjeli otkriti spol ni ime djeteta, iako se već mjesecima u španjolskim medijima šuška kako će par dobiti sina. Temperamentni 41-godišnji Španjolac Bardem, koji je sve svoje posljednje filmske nagrade posvetio svojoj supruzi i njihovu djetetu, zasigurno ne može doći sebi od sreće. Isti osjećaj dijeli i Penelope koja je dugo priželjkivala dijete i sigurno neće stati na jednom.Rezultat slika za penelope kruz 

No comments:

Post a Comment